Pentru prima dată, Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava va fi prezent la Festivalul de Național de Teatru de la București, dar nu oricum, ci cu două spectacole, onoare de care se bucură puține instituții teatrale din țară.

“Ca în fiecare an, începutul toamnei vine cu emoții. Este vremea când se anunță listele cu selecția spectacolelor și structura celei de-a 32-a ediții a Festivalului Național de Teatru. Anul acesta este un prilej de mare bucurie pentru noi deoarece Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava este prezent în selecția FNT 2022 cu două spectacole: 

-         la secțiunea ISTORII FLUIDE - Macro-istorii. Societăți fragmentate suntem selectați să participăm cu <Întoarcerea acasă> de Matei Vișniec, dramatizarea Ágnes Kali, un spectacol de Botond Nagy, scenografia Andreea Săndulescu, muzica originală și sound design Claudiu Urse, light și video design Cristian Niculescu, coregrafia George Pop,

-         la secțiunea GRANIȚE FRAGILE - Teritorii hibride fragmentate suntem selectați să participăm cu spectacolul <Münchausen> de Alexa Băcanu, regia Ovidiu Caița, scenografia și grafică live Sebastian Rațiu, video design Mihai Nistor, sound design Nelu Zlei.

Selecția FNT 2022 a presupus un proces foarte riguros, la standarde ridicate, iar reușita noastră ne onorează”,a declarat managerul interimar al teatrului sucevean, Angela Zarojanu.

Festivalul Național de Teatru (FNT) se va desfășura în perioada 5-13 noiembrie 2022 în București și este produs de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, în asociere cu  Centrul Cultural al Municipiului București, fiind și un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.