Mai sunt câteva zile pentru înscrieri în programul „Ajungem MARI”, singurul program educațional destinat copiilor din sistemul de protecție. Puteți deveni voluntari pentru copiii din centrele de plasament sucevene. Termenul limită pentru înscrieri este 25septembrie 2022.

Este nevoie urgent de voluntari care să aducă schimbarea în viețile copiilor instituționalizați și să lucreze cu ei fizic sau online. Este nevoie de 25 de oameni dornici să ofere două ore pe săptămână copiilor și tinerilor instituționalizați din Suceava. Copiii din centrele de plasament din Suceava, Gura Humorului şi Solca au nevoie de 25 de prieteni și mentori.

De 8 ani, programul educaţional „Ajungem MARI” desfășurat de Asociația Lindenfeld  aduce o schimbare semnificativă şi vizibilă în vieţile a mii de copii aflaţi în sistemul de protecţie. Voluntarii „Ajungem MARI” îi pregătesc pe copii pentru o viață independentă în momentul în care părăsesc sistemul de protecție, fac cu ei teme, meditații, merg cu ei în excursii și tabere şi exersează bunătatea zi de zi.

 

O mare familie de voluntari care trebuie susținută în continuare

Programul educaţional „Ajungem MARI” a primit în 2016 o recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul a cât mai mulți copii vulnerabili din țară.

„Când cunoşti câţiva copii cu poveşti grele începi să vezi lumea altfel, iar când vin la tine să-ţi arate ce reuşite au avut şi să-ţi mulţumească pentru că ai fost acolo pentru ei ţi se umple sufletul de bucurie şi satisfacţie. Mulţi dintre noi, voluntarii <Ajungem MARI>, suntem aici an de an, pentru că formăm o mare familie, iar familia trebuie susţinută”, a declarat Iuliana Oprea, voluntar „Ajungem MARI”. Programul „Ajungem MARI” organizează în fiecare an o nouă campanie de recrutare a voluntarilor care vor să facă bine, schimbând astfel lumea cu paşi mici. Anul acesta, este nevoie de 1.600 de oameni care să le ofere copiilor din centrele de plasament două ore pe săptămână din timpul lor şi şansa unui viitor mai bun. Înscrierile în program se pot face pe www.ajungemmari.ro și se încheie pe 25 septembrie.

 

Modul de voluntariat: 15 noiembrie 2022  - 30 iunie 2023

Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie – centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgenţă, apartamente de tip familial – durează 8 luni, din 15 noiembrie 2022 până în 30 iunie 2023. Copiii au nevoie de stabilitate în vieţile lor şi de încrederea că dacă îşi pun bazele în cineva, acel om nu va dispărea brusc, fără explicaţii.

Se lucrează două ore pe săptămână cu copiii, fizic, dar şi online, dacă nu există posibilitatea de a merge direct la beneficiarii proiectului. Voluntarii „Ajungem MARI” sunt în general adulți, studenți sau liceeni, de la 16 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi, implicați și dornici să îi ajute pe copii. Toate detaliile despre înscriere şi etapele de selecţie şi pregătire se regăsesc pe www.ajungemmari.ro.