Ioan Marocico, fost deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Ucrainenilor din România, își lasă amprenta pe dezvoltarea unor zone din Bucovina și la 6 ani de la finalizarea mandatului. Un drum din Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei, a văzut asfalt pentru prima oară și când nici un locuitor din zonă nu mai credea că se va întâmpla așa ceva. Este vorba de drumul comunal Dănileni - Pohoniș - Brodina, pe o lungime totală de circa 5 kilometri, proiect finanțat prin programul PNDL, din care 2,5 kilometri la Brodina de Sus și 2,5 kilometri în Dănileni - Pohoniș.

Acesta trebuia prins la finanțare încă din 2015, dar abia acum s-au găsit fonduri pentru lucrările de modernizare și asfaltare. Pentru localnici a fost motiv de bucurie, iar unul dintre ei s-a fotografiat și a comentat că nu credea că o astfel de ”minune” se va petrece.

Ioan Marocico, ex-deputatul din partea minorității ucrainene, cel care în decembrie 2014 a făcut demersuri către conducerea Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice de la acea vreme, a spus că un ochi râde și altul plânge. ”În timpul mandatului meu, în discuțiile pe care le aveam cu oamenii din acea zonă a județului Suceava eram întrebat care e motivul pentru care semnalul la telefonul mobil și asfaltul se termină când începe să se vorbească limba ucraineană. Le-am spus să facă un proiect, pe care l-au și făcut, iar eu am susținut acest demers. Îmi pare rău că a trecut atât de mult timp până la finalizarea proiectului, mai ales că multe alte proiecte similare care erau prinse la finanțare pentru anul 2015 au fost terminate de ceva timp. Dar, vorba românească, mai bine mai târziu decât niciodată”, a precizat Ioan Marocico.