Avocata Emanuela-Gabriela Amariei a fost desemnată, prin tragere la sorți, președinte al Biroului Electoral Județean Suceava pentru alegerile locale și parlamentare din data de 9 iunie 2024. Ca locțiitor al președintelui BEJ Suceava a fost desemnat consilier juridic Cătălin-Constantin Lucescu. De precizat că este pentru prima dată când Biroul Electoral Județean nu este condus de magistrați, până în momentul de față în funcțiile de președinte și locțiitor al președintelui fiind desemnați judecători.

Prefectura Suceava a transmis că în data de 14 aprilie 2024, la Tribunalul Suceava a avut loc tragerea la sorți pentru desemnarea președinților birourilor electorale de circumscripție și a locțiitorilor acestora. Apoi, în cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, prefectul județului Suceava a predat către președintele Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 35 Suceava ștampila BEJ și spațiile în care va funcționa acesta.

Biroul electoral de circumscripție județeană nr. 35 Suceava a devenit funcțional și are sediul în imobilul Muzeului Național al Bucovinei, la parter, în fostul sediu al Serviciului Judeţean Suceava al Arhivelor Naţionale. Datele de contact de la BEJ Suceava sunt următoarele: telefon 0230 220 300, e-mail: bj.suceava@bec.ro, programul de lucru fiind zilnic între orele 9.00 și 17.00. Tot luni, la sediul Prefecturii Suceava au fost convocați președinții celor 114 circumscripții municipale, orășenești și comunale pentru a ridica ștampilele birourilor electorale de circumscripție și ecusoanele membrilor birourilor de circumscripții.