Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava sâmbătă seara, adusă cu un avion privat, de o delegație din care fac parte  arhimandritul Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântului Ioan cel Nou” de la Suceava, și preotul consilier Viorel Ilișoi. La aeroport vor fi așteptați de preasfințitul Damaschin Dorneanul și aproximativ 50 de preoți și diaconi, care vor duce Lumina Harică la bisericile și mănăstirile din județul Suceava, precum și oficialități județene și locale, la fel ca în fiecare an din 2009 încoace, când președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut inițiativa de a aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim în România.

Gheorghe Flutur îi invită pe suceveni și pe oaspeții lor să participe sâmbătă seara la slujba de Înviere, iar duminică, de la ora 13.00, la un concert pascal în centrul municipiului Suceava.

„Așa cum a fost încă din 2009, când la Suceava venea Sfânta Lumină de la Ierusalim, în fiecare an, în prima zi de Paști, avem acest concert Clopotele Bucovinei, cântecele de toacă, concursul de ciocnit ouă. Avem formații care vor prezenta programe, grupul de la Mălini, de la Moara, de la Bilca, coruri religioase și maestru Ovidiu Lipan Țăndărică, cu celebrul concert de toace consacrat în ultimii ani”, este invitația lui Gheorghe Flutur.