Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că de marți a început asfaltarea unuia dintre cele mai frumoase drumuri din județ, Mălini – Borca. Gheorghe Flutur a precizat că administrația județeană se ține de cuvânt și, așa cum a anunțat anterior, a început turnarea primului strat de asfalt pe drumul finanțat de Consiliul Județean Suceava pe ruta Mălini - Borca. „Firma care construiește acest drum a început să toarne efectiv primul strat de asfalt. Și deja am stabilit un calendar de execuție a lucrărilor, iar în luna mai vor fi turnați nouă kilometri din cei 14 km ai drumului, urmând ca în luna iunie să se toarne primul strat pe aproape toată lungimea drumului”, a declarat Flutur. El a arătat că pe acest drum mai sunt de refăcut câteva poduri și podețe, dar în cea mai mare parte patul drumului este pregătit pentru asfaltare.

Președintele CJ Suceava a subliniat că acest drum este unul din cele mai complexe trasee pe care îl finanțează instituția pe care o conduce, care face legătura între Valea Moldovei și Valea Bistriței prin Obcina Stânișoarei. „Intrăm în al doilea an de când se lucrează la construcția acestui drum. Cei din județul Neamț au venit deja cu drumul până sus, noi am avut acum câțiva ani un litigiu pe teritoriul județului Suceava cu o altă firmă de construcție, dar l-am rezolvat, iar anul acesta până în toamnă și această porțiune de drum va fi finalizată”, a spus Flutur.

El a ținut să precizeze că CJ Suceava pregătește un program amplu pentru zona Mălini în noul Program Operațional Regional 2021-2027. „Este vorba de legătura municipiului Fălticeni prin Horodniceni, Cornu Luncii și Mălini și modernizarea acestui drum, construirea unui pod nou peste apa Moldovei, între Cornu Luncii și Mălini, lărgirea drumului din Mălini, consolidarea celorlalte poduri până la pârtia de schi Pojorâta, dar și modernizarea tronsonului de drum de la Gura Humorului, Capu Câmpului, Valea Moldovei, legătura cu Mălini. Aceste drumuri merg spre autostrada Unirii A8 la Borca și mai departe la Poiana Largului, unde urmează să treacă traseul autostrăzii spre Ardeal”, a declarat șeful administrației județene. Gheorghe Flutur a arătat că și prin aceste investiții „ne propunem ca stațiunea turistică de interes local Mălini să devină stațiune turistică de interes național, să încurajăm construcția de noi cabane și spații de cazare, precum și să încurajăm schimburile economice între județul Suceava și județele Neamț și Harghita”. Președintele CJ Suceava consideră că în felul acesta zona poate deveni una dintre cele mai atractive și pitorești zone turistice din România.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că în momentul de față se lucrează intens pe celelalte șantiere din județ, pe DJ Codrii Seculari - Slătioara - Câmpulung Moldovenesc, s-a finalizat asfaltarea drumului județean de la Fântânele și se lucrează pe Valea Brodinei, drumul care urmează să lege Brodina de Moldovița, iar de joi începe ultimul tronson de drum care urmează să fie asfaltat spre punctul vamal Ulma.

 

 

Comandat de O.J. P.N.L.  Suceava

Executat SC Interpress SRL

CMF: 21240015, Tiraj 2.210