Viorel Cornel Cîrstean, elev în clasa a XI-a E, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, sub coordonarea prof. Maria Epatov, a câștigat Premiul al III-lea la Concursul Internațional de Dramaturgie „Matei Vișniec”, aflat la a VII-a ediție.

Cornel s-a înscris în concurs cu piesa „Alegeri dificile”, care tratează, într-o manieră matură, o problemă de natură morală: a alege între familie și patrie, pe de o parte, și iubire, pe de altă parte.

„Cu o scriitură plină de vervă, dar și emoționantă în același timp, Cornel a surprins, în textul său, fragilitatea ființei umane în toată complexitatea sa”, au transmis reprezentanții colegiului rădăuțean.

Jurizarea a fost realizată de însuși marele dramaturg contemporan rădăuțean Matei Vișniec, stabilit la Paris, împreună cu scriitorul Alexandru Ovidiu Vintilă, președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Suceava. Primele două locuri au fost ocupate de elevi din Târgu Jiu și Bacău, iar premiile au fost generoase, în valoare de câte 1.000, 500 și, respectiv, 300 de euro.