Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a câștigat alegerile de duminică, 9 iunie, la o confortabilă distanță de 8.778 de voturi față de președintele în funcție, liberalul Gheorghe Flutur.

Tânărul Șoldan a obținut 124.796 de voturi, adică un procent de 43,23%, în timp ce pentru liderul liberal Gheorghe Flutur au votat 116.018 alegători, adică 40,19%. Pe locul trei, la mare distanță, s-a situat candidatul Alianței Dreapta Unită, Emanuel-Dumitru Ungureanu, pentru care au votat 21.051 de suceveni, adică 7,3% dintre alegători. Candidatul SOS, Silvestru-Rădăuți Bălan, a obținut 14.774 de voturi, ceea ce corespunde unui procent de 5,12%, iar Paula Sava, de la Partidul Patrioților, a primit 6.896 de voturi, adică 2,39%.

După ce victoria sa în alegeri a devenit foarte clară, Gheorghe Șoldan a transmis mulțumiri sucevenilor care l-au creditat cu încrederea lor. „Le mulțumesc pentru că au avut încredere că un tânăr poate să facă o schimbare în bine în județul Suceava, le mulțumesc pentru că au avut încredere în mine și pentru că mi-au acordat votul lor. Mulțumesc mult echipei Partidului Social Democrat, mulțumesc tuturor membrilor pentru că au fost alături de mine”, a spus Gheorghe Șoldan.

Viitorul președinte al CJ Suceava a spus că este conștient de faptul că sucevenii așteaptă ca el să aducă o schimbare în județ și că acest lucru îl responsabilizează. „Ne așteaptă patru ani foarte grei, pentru că avem nevoie de foarte multe lucruri în județul Suceava. Avem nevoie de investiții, avem nevoie să ne aducem tinerii acasă, avem nevoie să facem lucruri bune pentru suceveni. Avem nevoie să facem o administrație performantă, iar sucevenii așteaptă asta de la noi”, a transmis Gheorghe Șoldan.

Totodată, acesta a subliniat că echipa PSD Suceava a funcționat foarte bine în aceste alegeri, iar rezultatul a fost că „am câștigat pe linie”, cu referire la numărul mare de localități în care social-democrații au câștigat funcțiile de primar, inclusiv în municipiul Suceava, unde n-au mai avut primar din anul 2004.

Gheorghe Şoldan a transmis un mesaj referitor la cum vede mandatul său de preşedinte al administrației județene, pe care îl redăm integral:

„Dragi suceveni,

Împreună am reușit!

Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o prin fiecare vot.

Acesta este un moment important pentru noi toți, un moment care marchează începutul schimbărilor pe care le dorim în județul Suceava.

Vă asigur că voi fi un președinte de consiliu județean al tuturor locuitorilor acestui județ.

Așa cum am promis în campanie, mă voi dedica dezvoltării și modernizării județului nostru, prin dezvoltarea fiecărei localități în parte.

Este timpul să ne apucăm de treabă și să facem din Suceava un loc unde fiecare dintre noi să fie mândru să trăiască.

Am alături o echipă puternică și voi demonstra că în județul Suceava se poate face o administrație performantă.

Cu investiții în drumuri, turism și sport, dezvoltare economică, locuri de muncă mai bine plătite și tot mai puțini tineri care aleg să plece în alte județe sau chiar în străinătate.

Vreau să atragem tot mai mulți suceveni aflați în prezent departe de familiile lor să se întoarcă definitiv acasă.

Nu va fi ușor, știu, dar împreună vom reuși.

Vom construi un viitor mai bun pentru noi toți.

Nu o să vă dezamăgesc și vreau să vă fac să fiți mândri că ați avut încredere într-un tânăr!”