„Adevărul. Călăuza rătăciților” este titlul cu care debutează colecția „Filosofie contemporană”, un proiect de interes atât pentru studenții de la facultățile de filosofie, cât și pentru publicul larg.
Simon Blackburn, profesor de filosofie la Cambridge University, este unul dintre cei mai apreciați filosofi ai timpurilor noastre.
Mulți dintre noi susțin că se călăuzesc după principiul adevărului, dar ce este adevărul? Într-o lume unde credințele, obiceiurile și sistemele de valori sunt atât de diferite, există oare adevăr absolut? Simon Blackburn ne duce în miezul unui război al ideilor cu privire la adevăr, în care adversarii au diferite nume: absolutiști și relativiști, tradiționaliști și postmoderniști, realiști și idealiști, platonicieni și pragmatiști...Bătălia nu se dă însă doar între taberele de filosofi și teoreticieni, ci și în sufletul fiecărui individ. Fascinantă explorare a evoluției acestui concept de-a lungul timpului, volumul oferă puncte de reper tuturor celor care cred că adevărul există, dar nu știu unde să-l caute.  

Sursa: www.ishop.ro