Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD a avut vineri, 2 martie a.c., Conferinţă Judeţeană extraordinară, pentru a stabili delegaţii la Congresul partidului, planificat pentru ziua de 10 martie a.c. şi pentru dezbaterea unor probleme de ordin organizatoric. Conform unui comunicat de presă remis de PSD, la lucrările conferinţei au participat primarii PSD din judeţul Suceava, preşedinţi ai organizaţiilor locale, consilierii judeţeni, membrii Biroului Permanent Judeţean, senatorii Ioan Stan şi Virginel Iordache, deputaţii Maricela Cobuz, Ioan Cătălin Nechifor şi Emanuel Havrici, precum şi delegaţi ai organizaţiilor locale din cadrul Organizaţiei Judeţene PSD Suceava.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a invitat participanţii „la un dialog sincer”, atât pe probleme de partid, cât şi administrative.

„S-au făcut referiri la creşterile salariale, subliniindu-se faptul că acestea erau necesare pentru creşterea calităţii actului administrativ, precum şi pentru creşterea nivelului de trai al salariaţilor. Astfel, prin majorările etapizate prevăzute în Legea salarizării unitare aprobate în vara anului trecut, s-au majorat succesiv salariile personalului medical, ajungând, începând cu 1 martie 2018, la grila de salarizare din 2022. În ceea ce priveşte personalul didactic, salariile de bază au crescut cu 20% de la 1 martie. Spre exemplu, un medic primar va avea un salariu brut de 13.338 de lei, faţă de 6.010 lei, ajungând şi până la 4.000 de euro, cu plata gărzilor. Cât despre profesori, salariul unui profesor cu o vechime de 25 şi 30 de ani va ajunge la 5.246 lei”, se arată în comunicat.

 

PSD Suceava va avea 106 delegaţi la Congresul PSD

În cadrul discuţiilor, s-au ridicat şi probleme referitoare la proiectul ,,Utilităţi şi mediu”, la modul de derulare a programului PNDL 2 şi la restricţiile „neproductive” ale legii achiziţiilor publice.

În ceea ce priveşte reprezentarea Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD la congresul din 10 martie a.c., aceasta va avea un număr de 106 delegaţi. Astfel, Suceava va avea una dintre cele mai consistente delegaţii din ţară, numărul fiind stabilit pe baza scorurilor electorale obţinute de organizaţia judeţeană şi a numărului de membri.

În comunicat se mai arată că primarii, preşedinţii de organizaţii locale şi consilieri judeţeni care au luat cuvântul în cadrul conferinţei şi-au exprimat susţinerea faţă de conducerea naţională a PSD şi faţă de guvernarea social-democrată şi au făcut apel la „unitate, echilibru şi înţelepciune – elemente esenţiale pentru realizarea programului de guvernare propus alegătorilor”.

Conferinţa Judeţeană s-a încheiat cu adoptarea a două rezoluţii: de susţinere a lui Liviu Dragnea la funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat şi de susţinere a Guvernului PSD-ALDE.

„Rezoluţiile propuse au fost adoptate în unanimitate de voturi”, precizează comunicatul PSD.