Casa de Cultură a Studenţilor din Suceava (CCS), aflată în coordonarea Universităţii „Ştefan cel Mare”, organizează miercuri, 14 martie, de la ora 19.00, în Auditoriumul USV „Joseph Schmidt”, concertul „Câmp de lavandă” al Mariei Gheorghiu. Aceasta va fi însoțită de Radu Grațianu, la clape.

Potrivit organizatorilor, prețul unui bilet este de 10 de lei, iar studenții au acces gratuit pe bază de invitații procurate de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor, nr. 6, lângă Auto Albina sau la telefon 0752 092 606. Online, biletele se pot cumpăra de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro.

Originară din Reșița, Maria Gheorghiu a devenit în timp unul din numele importante ale muzicii folk.

Este redactor la Radio Romania București și timp de 7 ani a realizat o emisiune de televiziune dedicată folkului („În căutarea folkului pierdut”).

S-a lansat în folk în perioada de destrămare a cenaclului Flacăra, reușind să prindă pentru scurt timp acest tren, cântând piesa ”Perechea sălbăticită”.
După o pauză de câțiva ani, revine pe scene, câștigând festivalul „Om bun”, în 1993. Au urmat primele imprimări în radio și în studioul lui Adi Ordean. Primul material discografic a fost produs de către Roton, în 1995 („Lacrimi în flăcari”).

În ultimii ani, Maria Gheorghiu e tot mai prezentă în peisajul muzicii folk, susținând numeroase concerte.
La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut a lansat cel de-al VII-lea album de autor - „Câmp de lvandă”, un album cuprinzând cântece de dragoste, unele dintre ele fiind deja foarte iubite de public: „Punți înghețate”, „Fluturi”, „Câmp de lavandă”, ”Descântec de soare și de lună”.