71 de angajați de la centrele de recuperare Sasca Mică și Costâna, infectați cu noul coronavirus, rămân în continuare spitalizați. Este vorba de 35 de angajați de la Sasca Mică și 36 de la Costâna. Tot în spital, infectate cu noul coronavirus, mai sunt și 5 persoane care provin de la centrul de recuperare Costâna, fiind beneficiari ai centrului.

Inițial, la centrul de la Sasca Mică au fot testați pozitiv 242 de beneficiari și 59 de angajați. Nici una dintre persoanele internate în centru nu a ajuns la spital. La centrul de recuperare de la Costâna, au fost depistate pozitiv 89 de persoane internate, dintre care 5 au avut nevoie de spitalizare. Tot la acest centru, au fost infectați cu noul coronavirus și 41 de angajați, dintre care 36 sunt în spital.

La centrul rezidențial de la Zvoriștea, din 38 de angajați, doi au fost pozitivi, dar nu mai este nici unul în spital. 13 persoane internate în centrul de la Zvoriștea sunt infectate cu COVID-19, dar nu sunt spitalizate.

 

Noi testări la DGASPC: 493 de angajați

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că, în această săptămână, au fost testați 493 de angajați, din cele 16 servicii rezidențiale pentru copii și adulți cu dizabilități. DSP Suceava încă nu are rezultatele acestor teste.„La Centrul Mitocu Dragomirnei, beneficiarii sunt negativi. Angajații au fost testați pe 4 mai, rezultatele au ieșit negative, și pe data de 6 mai a avut loc schimbul de tură.Pe 5 mai au fost testate 10 persoane (6 beneficiari și 4 angajați) din cadrul Centrului Maternal Suceava, deoarece o angajată acuza simptomatologie coronavirus. Toate persoanele testate au ieșit negativ”, a completat Daneliuc.

 

Este nevoie de personal la Sasca Mică și Costâna

În aceste zile, este nevoie de mai mult personal la Sasca Mică și Costâna, unde unii angajați au fost depistați pozitiv la Covid-19. Aceasta este una dintre problemele cu care se confruntă acum DGASPC Suceava. „În acest sens, am procedat la suplimentarea numărului de personal în cadrul celor două centre CRRN Sasca Mică și CRRN Costâna, prin scoaterea la concurs a unor posturi de personal medical, fără concurs, dar și prin delegarea personalului disponibil din toate celelalte centre rezidențiale (copii și adulți cu dizabilități) din structura DGASPC Suceava”, a mai completat Nicoleta Daneliuc.

Au fost scoase 29 de posturi fără concurs, din care s-au ocupat doar 9. Un semn bun este acela că necesarul de produse igienico-sanitare, materiale și echipamente de protecție este asigurat și se suplimentează în mod continuu în cadrul centrelor afectate, susțin reprezentanții DGASPC Suceava.