Conducerea Ministerului Sănătății a decis să trimită două ventilatoare performante pentru dotarea Spitalului Municipal Rădăuți. Împreună cu cele două ventilatoare vor ajunge și 20 de kituri pentru a le putea face funcționale.

”Cele două ventilatoare vor ajunge pe Secția Anestezie Terapie Intensivă și în felul acesta vom ajunge la un total de 9 ventilatoare pe această secție. Cu această ocazie vreau să mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății pentru sprijinul acordat, mai ales în condițiile în care numărul pacienților direcționați către spitalul nostru a crescut foarte mult, în special în ultimele săptămâni”, a mărturisit Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Acesta a mai adăugat că speră ca Ministerul Sănătății să dea curs și altei solicitări pe care a transmis-o de mai multe ori, și anume aceea de a include Spitalul Municipal Rădăuți în categoria spitalelor de urgență.

”Îndeplinim aproape toate condițiile pentru a fi spital de urgență de categoria a II-a, iar ceea ce ne mai trebuie este o chestiune minoră care poate fi rezolvată printr-un simplu parteneriat. Sper să primim această catalogare pentru a putea beneficia de sume mai mari de bani de la buget, ceea ce ne-ar permite să tratăm mai bine pacienții care ajung la noi”, a mai spus Traian Andronachi.