Atitudinea cadrelor medicale față de vaccinarea împotriva Covid-19 este diferită în zonele județului Suceava. De exemplu, la centrul de vaccinare organizat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru data de 13 ianuarie nu s-a înscris nimeni, la fel cum s-a întâmplat și în data de 6 ianuarie. O situație similară a fost la centrul de la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde atât pe 7 ianuarie, cât și pe 13 ianuarie nu s-au efectuat vaccinări. De la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, adică din 4 ianuarie, la centrul de la spitalul din Fălticeni au fost vaccinate 240 de cadre medicale. Dintre acestea, doar 93 sunt din spital, potrivit managerului, dr. Vlad Morariu, în condițiile în care unitatea medicală are 280 de angajați. Celelalte cadre medicale vaccinate sunt din cabinetele de medicină de familie, medicină școlară, laboratoare medicale private, farmacii etc.

La centrul de la Vatra Dornei au fost vaccinate 175 de cadre medicale, dintre care 70 din spital și 105 din afara spitalului.

Spitalul Municipal Vatra Dornei are 240 de angajați. Managerul spitalului, Valentin Stan, a declarat, joi, că în etapa a doua de vaccinare centrul de la această unitate medicală va rămâne doar pentru imunizarea cadrelor medicale și a personalului auxiliar din sistemul medical. Persoanele eligibile pentru etapa a doua vor fi vaccinate la un centru organizat de primărie.

Dacă la Vatra Dornei și Fălticeni cadrele medicale sunt reticente față de vaccinare, la celelalte centre din județ se imunizează în ritm alert. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, Gabriela Băncilă, a declarat că în data de 13 ianuarie la centrul organizat la Spitalul Județean de Urgență Suceava au fost vaccinate 372 de persoane, la Spitalul Municipal Rădăuți -102, la Spitalul Orășenesc Gura Humorului - 42, la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc - 36, la Spitalul Orășenesc Siret -12 persoane.

În total, în data de 13 ianuarie, pe raza județului Suceava s-au efectuat 564 de vaccinări cu vaccinul Pfizer BioNTech, împotriva Covid-19. De la începutul campaniei de vaccinare s-au efectuat în județ 3.539 de vaccinări. Joi s-au distribuit în centrele din județ alte 600 doze de vaccin Pfizer BioNTech, în funcție de programările efectuate.