Asociaţia Judeţeană de Fotbal va organiza şi în această iarnă Campionatul de futsal, ajuns deja la a şasea ediţie. Scopul întrecerii este acela de a ţine în priză echipele participante în ligile a IV-a şi a V-a pe timpul pauzei competiţionale dintre tur şi retur. Competiţia va debuta la sfârşitul lunii ianuarie şi va fi compusă, ca şi în anii trecuţi, din patru turnee zonale, care vor avea loc în sălile de sport din Milișăuți (26 ianuarie), Bosanci (2 februarie), Gura Humorului (9 februarie) și Dolhasca (23 februarie).

La turneul final, care va avea loc la Suceava, în sala Liceului cu Program Sportiv, la începutul lunii martie, se vor califica primele două clasate de la fiecare turneu zonal.

Iată cum se prezintă tabloul de concurs al celei de-a VI-a ediții a Campionatului de futsal organizat de AJF Suceava:

Turneul I – Milișăuți:

Voința Zvoriștea

Bucovina Milișăuți

Concordia Grămești

Zimbrul Siret

Viitorul Negostina

Turneul al II-lea – Bosanci:

Viitorul Liteni

Viitorul Verești

Sporting Bunești

Recolta Fântânele

Sporting Arbore

Turneul al III-lea – Gura Humorului:

Academica Gălănești

Avântul Frasin

Viitorul Valea Suhei

Sporting Poieni Solca

Victoria Vatra Moldoviței

Turneul al IV-lea – Dolhasca:

Șomuz II Baia

Moldova Drăgușeni

Siretul Dolhasca

Somuzul Preutești

Juniorul Suceava

„Această competiţie, desfăşurată în pauza competiţională, a prins neaşteptat de bine. Primele ediţii s-au bucurat de un real succes, aşa că se va afla şi pe mai departe în calendarul Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Campionatul de futsal reprezintă un bonus pentru echipele de fotbal din judeţ, care au astfel şansa să se menţină în formă în perspectiva sezonului oficial de primăvară. Sper ca şi de această dată echipele competitoare să pună fair-play-ul pe primul plan, iar competiţia să-şi poată dovedi utilitatea”, a declarat preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Meciurile se vor desfășura pe parcursul a două reprize a câte 15 de minute, după legile jocului de futsal, fiecare echipă urmând să fie formată dintr-un portar, plus patru jucători de câmp. Fiecare formație poate miza pe un lot de maximum 20 de persoane, format din 16 jucători de câmp, doi portari, un antrenor şi un delegat.

Precedentele cinci ediţii ale Campionatului judeţean de futsal au revenit formaţiilor Bucovina II Rădăuţi, Viitorul Adâncata, Viitorul Liteni, Stejarul Cajvana şi Viitorul Negostina.