Copiii sărmani care beneficiază zilnic de sprijinul Centrului Social înfiinţat în „Casa Vladimir” din Vatra Dornei de regretatul preot Mihai Negrea, au avut ieri parte de o frumoasă surpriză, venită din partea unui preot român din Germania, prin intermediul unor binefăcători locali, care l-au sprijinit în acest demers.

Totul a pornit de la un apel făcut pe Facebook de Andrei Viorel, un tânăr sucevean provenit tot din centrele de plasament, care a solicitat sprijinul oamenilor sufletiști pentru a pregăti o nouă rundă de pachete cu produse utile pentru „copiii părintelui Negrea”, cum li se spune de multe ori celor 120 de tineri care beneficiază la Centrul Social al Asociației Creștin Filantropice Sf Mihail Gavril, de o masă caldă, ajutoare la teme, haine, rechizite și orice altceva au nevoie și se mai adună din donații.

De data aceasta, îngerul lor păzitor, preotul Mihai Negrea, le-a adus alături un alt preot, tot român, dar care slujește în Germania, în Parohia Heidelberg.

Acesta a luat legătura cu Andrei Viorel și prin intermediul său, dar și cu sprijinul echipei companiei de transport Romfour, al cărei manager, Andi Stan, și-a dat acceptul să aducă pachetele pe o distanță de câteva mii de kilometri, fără nici un cost, minunea s-a petrecut în Duminica după Botezul Domnului.

Haine, jucării, produse de igienă, detergenți, dar și o sumă de bani, necesară pentru achiziția alimentelor cu care se asigură masa caldă a celor 120 de copii sărmani, au ajuns ieri la „Casa Vladimir”, spre bucuria celor de acolo.

„Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în această campanie, iar cei dornici să ajute la pregătirea unui nou transport cu donații, care să fie aduse de Paști, pot suna la numărul de telefon 0749346619”, a spus Andrei Viorel, care a precizat că donațiile bănești pot fi făcute și direct, în contul Asociației Creștin Filantropice Sf. Mihail și Gavril.