Echipele de pompieri au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea a două incendii, izbucnite în orașul Siret și într-o gospodărie din comuna Frumosu.

Primul foc a fost semnalat în jurul orei 02.00, când un apel la 112 semnala izbucnirea unui incendiu la un autoturism parcat pe strada 28 Noiembrie din orașul Siret. La sosirea echipajului cu o autospecială de stingere, ardea cu flacără interiorul mașinii, care era parcată pe marginea drumului. Flăcările au distrus habitaclul autoturismului în proporție de 80% și au degradat vopseaua din zona cupolei. Pompierii urmează a stabili cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 05.20, pompierii au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din comuna Frumosu. La fața locului au ajuns pompierii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frumosu, care au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor ardeau acoperișul și podul casei de locuit, existând pericol de propagare la întreaga construcție și la anexele gospodărești.

În timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat prim ajutor medical pentru două femei, mamă și fiică, în vârstă de 85, respectiv 61 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia în vârstă de 61 de ani a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Câmpulung Moldovenesc, pentru investigații suplimentare.

Incendiul a distrus acoperișul și podul locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, fiind degradați pereții interiori și tavanele, precum și învelitoarea din tablă a acoperișului pe aproximativ 40 de metri pătrați. Investigațiile făcute de pompieri au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului, efectul termic generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.