Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a acuzat CEC Bank Suceava astăzi, pe pagina sa oficială de facebook https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial, că refuză să achite pensiile.

„Faci tot posibilul să fie banii trimiși cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceștia sunt în cont la Poștă/la Bănci și, când lucrurile se mișcă ... CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată țara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu dorește, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ține la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu țin la oameni”, a scris ministrul Muncii.

Contactat telefonic, directorul Casei Județene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a declarat că într-adevăr, banii pentru pensii au fost astăzi virați la bănci, inclusiv la CEC Bank, dar că această din urmă instituție a anunțat că plățile vor fi efectuate din data de 14, conform convenției încheiate în acest sens. Boliacu a mai spus că situația este similară în toată țara, la sucursalele și filialele CEC Bank. „Noi am fost primii care am sesizat la București situația, dar în toate județele CEC a spus că nu poate face plăți mai repede de data de 14. Cu celelalte bănci nu au fost probleme”, a precizat Constantin Boliacu.

Directorul Sucursalei CEC Suceava, Constantin Cucoș, a refuzat orice discuție și ne-a recomandat să contactăm CEC Bank București. Până la această oră, la numerele de telefon afișate pe site-ul CEC Bank, la care am sunat, nu a răspuns nimeni.