Tânărul în vârstă de 22 de ani, din Moara, rănit în accidentul feroviar petrecut în această dimineață la Șcheia, este internat la Terapie Intensivă în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, bărbatul a suferit o fractură de femur cu deplasare și are un hematom epicranian frontal stâng. Este conștient, nu are leziuni interne, dar prognosticul medicilor este deocamdată rezervat.

Accidentul s-a petrecut în această dimineaţă în apropiere de Gara Suceava Vest – Şcheia. O autoutilitară care traversa calea ferată a fost lovită de trenul Interregio Iaşi – Timişoara. Una dintre persoanele care se afla în maşină a fost proiectată în exterior şi a murit, iar cea de-a doua a fost prinsă între fiarele contorsionate şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare pentru a fi extrasă.

Accidentul s-a produs cel mai probabil din cauza şoferului autoutilitarei, care a traversat calea ferată fără a se asigura.

Microbuzul era înmatriculat în Timișoara și circula spre calea ferata pe drumul care face la stânga după Sidem, un drum comunal care aparține de comuna Șcheia, care la ora accidentului era un adevărat patinoar. Există posibilitatea ca șoferul să nu fi putut opri la timp microbuzul din cauza stării drumului.

Circulația feroviară este deocamdată întreruptă, garnitura de tren fiind încă la locul accidentului, unde se fac măsurători de către polițiștii rutieri. Trecerea la nivel cu calea ferată e prevăzută doar cu indicatorul Crucea Sf. Andrei, fără alte mijloace de avertizare.