Primarul de Suceava, Ion Lungu, este ferm hotărât să candideze pentru un nou mandat la Primăria Suceava, al cincilea, dacă va câştiga.

Întrebat, miercuri, în conferinţă de presă, dacă a luat o decizie în privinţa unei noi candidaturi la alegerile locale din acest an, Ion Lungu a răspuns că, deşi ca primar în funcţie ar trebui să fie politicos şi să-i las pe ceilalţi competitori să-şi anunţe candidatura, îşi doreşte un nou mandat, astfel încât va candida. „Cu cât sunt mai multe candidaturi cu atât mai bine”, consideră Lungu. El a spus că la nivelul filialei Suceava a PNL, colegii de partid ştiu că îşi doreşte să rămână primar şi, deşi până acum liberalii nu au anunţat oficial candidatura sa, o vor face. Mai mult, primarul este sigur că are cele mai bune şanse să câştige alegerile, indiferent dacă vor fi în unul sau două tururi. „Ce-i al meu e pus deoparte”, a afirmat primarul.

În balanţă cu o eventuală candidatură la Parlament, el preferă primăria, deşi spune că a aflat de la colegi care au schimbat fotoliul de primar cu unul de senator sau deputat că acestora din urmă le este mai bine. „Eu mă sacrific aici, în Parlament am văzut că e bine”, a afirmat Lungu, cu toate că „eu încă n-am descoperit binele din Parlament”.

 

„Nu m-am născut primar. Dacă n-aş mai fi, aş trăi o viaţă normală”

Ion Lungu s-a declarat mulţumit de activitatea sa ca primar de Suceava, din ultimii 16 ani, afirmând că „oraşul este pe o traiectorie bună” şi le transmite celor care îl contestă că lucrurile în teren se văd diferit faţă de cum se văd din tribună şi că „faţă de ceilalţi, eu mai las ceva în urmă”. „Restul, că-l facem mâine cel mai puternic centru urban din România, nu-i foarte simplu.  (...) Putem să facem <n> strategii. Trebuie neapărat să fim racordaţi la o autostradă, ca să avem succes cu o strategie. Centrul urban nu depinde numai de primărie sau de primar, ci depinde în primul rând de infrastructură”, a declarat Lungu. În afara infrastructurii deficitare, un alt impediment este lipsa terenurilor care să fie puse la dispoziţia unor eventuali investitori. Comparaţia cu alte oraşe din ţară, cum ar fi Cluj, i se pare neinspirată deoarece atât ca populaţie, cât şi ca buget ar fi de trei ori, respectiv cinci ori mai mare şi, în plus, „este la 10 metri de autostradă”.

Ion Lungu este pregătit şi pentru ziua când nu va mai fi primar: „Nu m-am născut primar. Dacă n-aş mai fi, aş trăi o viaţă normală. Nu voi ieşi din politică, am o variantă să merg şi în privat... Nu-mi fac nici un fel de probleme legate de ce fac, dacă nu aş mai fi primar”.