În ultimele 24 de ore, la nivelul subunităților pompierilor militari suceveni s-au înregistrat 5 incendii, în diferite zone ale județului. Patru dintre acestea au izbucnit de la coșurile de evacuare a fumului, necurățate de funingine sau deteriorate.
Deși de această dată pagubele nu au fost însemnate, pompierii suceveni reamintesc faptul că recent s-au înregistrat incendii în care au fost mistuite gospodării întregi, și din nefericire, unele dintre aceste incidente s-au soldat chiar și cu pierderi de vieți omeneșeti.
„Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor militari cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

Coșuri pentru evacuarea fumului
– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor”, sunt recomandările pompierilor suceveni.