Controalele organizate zilnic pentru prevenirea accidentelor rutiere și descurajarea faptelor antisociale, au dus la aplicarea în primele 10 zile ale anului a aproape 2.000 de sancțiuni contravenționale și la reținerea a peste 200 de permise de conducere. În această perioadă polițiștii au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenția la 658 de evenimente, 510 dintre acestea fiind semnalate prin intermediul apelurilor de urgență 112. Au fost constatate astfel 307 infracțiuni, dintre care 208 infracțiuni contra persoanei și patrimoniului, 50 la regimul siguranței rutiere, celelalte fapte fiind de natură economică sau la regimul materialelor explozive. Prezența în teren a polițiștilor a dus la prinderea în flagrant a 19 autori de infracțiuni, alte 85 de persoane fiind cercetate în cauze penale, iar față de 9 dintre acestea dispunându-se măsura reținerii și fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava.

În toată acestă perioadă, pe drumurile publice au acţionat zilnic 9 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă. Poliţiştii au reținut 201 permise de conducere, din care 16 pentru consum de alcool, 68 pentru viteză excesivă și 117 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri şi au retras 47 de certificate de înmatriculare, inclusiv pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Aceste acţiuni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

În această perioadă polițiștii au aplicat 1.977 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe (1742) fiind aplicate la regimul rutier, iar 194 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 1.095.517 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 40.000 lei. Prezența în teren a polițiștilor a dus și la identificarea a 6 persoane urmărite la nivel național și a unei persoane date în urmărire internațională.