Lotul Forestei se va reuni astăzi, la ora 14.00, la stadionul Areni. La primul antrenament condus de Petre Grigoraş sunt aşteptaţi toţi jucătorii pe care gruparea suceveană s-a bazat în turul campionatului, cu o singură excepţie, italianul Mateo Rigoni, care va sosi în România la sfârşitul săptămânii. De asemenea, rămâne incertă şi situaţia lui Ionuţ Ailenei, Valentin Hagiu şi Auraş June, cei trei juniori de la Sporting Vaslui, însă conducerea clubului speră că va putea să le extindă împrumuturile, cel puţin până la vară.

La capitolul noutăţi, nu există deocamdată mutări spectaculoase. Sunt aşteptaţi să se alăture lotului antrenat de Petre Grigoraş portarul Sebastian Bâlbă, care în ultimele două sezoane a fost legitimat la Ştiinţa Miroslava şi Ozana Târgu Neamţ, dar şi trei tineri jucători de la Juniorul Suceava, este vorba de internaţionalul de juniori Sebastian Nechita, atacantul Denis Solovăstru şi fundaşul Simon Mandiuc.

Forestierii se vor antrena în localitate până pe data de 3 februarie, când este preconizată plecarea într-un stagiu de pregătire centralizată.

Până în prezent, sucevenii au perfectat două jocuri test, urmând să se confrunte cu Ştiinţa Miroslava, pe 22 februarie, pe teren propriu, şi pe 29 februarie, în deplasare. Forestierii vor începe returul pe data de 7 martie, în deplasare, cu Sporting Lieşti.

Foresta Suceava este cea mai bine clasată echipă suceveană de fotbal seniori la începutul anului 2020. Formaţia antrenată de Petre Grigoraş a încheiat turul pe locul al doilea în ierarhia Seriei I a Ligii a III-a, la patru puncte în spatele liderului Aerostar Bacău. După cele întâmplate în prima jumătate a campionatului, lupta pentru ocuparea poziţiei întâi, singura care asigură promovarea în eşalonul secund la finalul stagiunii, se va da între cele două formaţii. Băcăuanii pornesc cu prima şansă ca urmare a liniei de clasament înregistrată la jumătatea întrecerii, fotbaliştii de la Aerostar fiind avantajaţi şi de faptul că vor disputa meciul retur cu Foresta pe teren propriu. Pe de altă parte, sucevenii au moralul ridicat după ce au reuşit un final de tur senzaţional, izbutind să reducă semnificativ ecartul de 10 puncte faţă de prima clasată, înregistrat la jumătatea turului.