Ascensiunea echipelor de handbal masculin ale CSU din Suceava din sezonul competiţional 2019-2020 este una vizibilă. Gruparea suceveană s-a hotărât să pună bazele unui centru de copii şi juniori serios şi a format echipe începând cu juniori IV şi până la seniori.

Dacă formaţiile de juniori I şi II deja au confirmat ascensiunea şi valoarea, cele de juniori III şi IV se luptă pentru afirmare. Cei mai mici sunt pregătiţi de un fost jucător al CSU Suceava, Daniel Ionasciuc.

Juniorii IV au un alt sistem de campionat care, după faza locală, urcă spre fazele zonală, semifinală şi turneul final ce va avea loc la începutul lunii iunie. Pentru a-şi putea verifica forţele, micii handbalişti suceveni trebuie să se confrunte cu adversari de calibru.

Ultima întâlnire pentru juniorii IV de la CSU din Suceava a fost împotriva echipei similare de la CSM Bucureşti. Confruntarea, care a avut la Oneşti, s-a încheiat cu victoria bucovinenilor, cu scorul de 27-23 (12-12).

„A fost o perioadă grozavă de pregătire pentru elevii noştri, care au arătat că au energie şi tonus. Faptul că am trecut de bucureşteni, care reprezintă probabil cel mai bogat club din ţară, este un motiv de încredere pentru viitor. Sper să avem ocazia să ne batem pentru medalii în acest sezon competiţional”, a declarat antrenorul Daniel Ionasciuc.

Pentru CSU din Suceava în disputa cu CSM Bucureşti au evoluat: Luca Cazac, Alexandru Radu, Ianis Chiruţ, Rareş Ostafe, Cosmin Cojocariu, Andrei Hoştină, Alexandru Halucă, Alesio Hălănduţ, Daniel Popovici, Iustinian Dănilă, Rareş Barbu,  Alesio Gafencu şi Tudor Coşoreanu.