După despărțirea de Daniel Păiuș, produsă în urmă cu o săptămână, oficialii Bucovinei Rădăuți au anunțat că au încheiat conturile și cu atacantul Cosmin Țapu. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani ajunsese la gruparea suceveană de Liga a III-a astă vară, de la Ceahlăul Piatra Neamț, însă nu a reușit să se impună ca titular.

„N-am ce să-i reproșez lui Țapu, este un băiat cu bun-simț, care s-a pregătit bine și s-a comportat ca un profesionist în perioada petrecută la Rădăuți. Numai că în conjunctura actuală era greu să prindă primul unsprezece, așa că am ajuns la concluzia că este mai bine să-l lăsăm să plece în altă parte, unde ar avea șansa să joace mai mult”, a declarat antrenorul Bucovinei, Daniel Bălan.

 

Daniel Bălan: „Sper să mai am ocazia să colaborez cu Dorin Goian”

În altă ordine de idei, Daniel Bălan a comentat și plecarea lui Dorin Goian, care a decis să renunțe la colaborarea cu gruparea rădăuțeană în urmă cu două săptămâni.

„Îmi pare rău de plecarea lui <Goe>, mai ales că este și prietenul meu. Este un tip dedicat și ambițios, căruia îi prevăd un viitor frumos în antrenorat. Sper să mai avem posibilitatea să colaborăm și cu altă ocazie”, a precizat Daniel Bălan.
Rădăuțenii vor susține următorul joc test, vineri, 31 ianuarie, de la ora 11.00, cu echipa de juniori a LPS Suceava, în deplasare, după ce la sfârșitul săptămânii trecute au dispus cu 4-1 de Zimbru Siret în primul amical al iernii.

 Timp de 9 zile, începând cu 5 februarie, Bucovina va efectua un stagiu de pregătire centralizată, la Sucevița.

După revenirea din cantonament, rădăuțenii au în program disputarea altor cinci meciuri amicale, după cum urmează: 14 februarie cu Foresta Suceava, 18 februarie cu Ceahlăul Piatra Neamț, 22 februarie cu Juniorul Suceava, 25 februarie cu Aerostar Bacău și 28 februarie cu FC II Botoșani.

Bucovina Rădăuți va începe returul Ligii a III-a pe 7 martie, pe stadionul Municipal, împotriva formației Hușana Huși.