România a cucerit un număr de 20 de medalii la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori I, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, la Istanbul. Din delegația țării noastre au făcut parte și trei sportive sucevence, pregătite de antrenoarea Erzilia Țîmpău la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc și CSM Suceava.

Astfel, Talida Sfarghiu, care a fost votată de specialiști la începutul anului drept cea mai talentată atletă junioară din România, reușit să se remarce din nou, cucerind titlul balcanic în proba de 1.500 de metri, cu timpul de 4:27,20.

Mădălina Sîrbu a punctat pentru România prin două clasări pe podium, locul secund la 5.000 de metri și locul 3 la 3.000 de metri, în vreme ce Anca Moroșan a luat bronzul în cursa de 5.000 de metri.

„Țin să le felicit pe fetele mele pentru modul în care au reprezentat România la Balcaniadă. De asemenea, doresc să mulțumesc pentru sprijin Primăriei Câmpulung Moldovenesc și Consiliului Local, precum și sponsorilor GoldNutrition România, MOL România și Clinicii Neurokinetic, din Suceava”, a declarat antrenoarea Erzilia Țîmpău.