Reprezentanții grupării CSU din Suceava, directorul Sorin Rață și antrenorul principal Adrian Chiruț, au participat în cursul zilei de joi la o întâlnire cu primarul Ion Lungu și cu Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare”. Cu acest prilej, cei doi au oferit garanția instituțiilor pe care le reprezintă în sprijinul efortului depus de echipa de handbal masculin a Sucevei, angrenată în lupta pentru menținerea în primul eșalon.

„A fost o întâlnire de bun augur, Primăria Suceava și Universitatea <Ștefan cel Mare> fiind de ani buni principalii finanțatori ai echipei noastre. Edilul Ion Lungu ne-a asigurat că deliberativul local va rămâne în continuare un partener de nădejde, urmând ca în acest an contribuția Consiliului Local la bugetul secției de handbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava să fie mai mare cu 500.000 de lei față de 2020. În ce ne privește, i-am asigurat pe susținătorii noștri că vom da totul pentru a face cinste numelui orașului și vom lupta cu toate puterile pentru a menține echipa Sucevei în eșalonul de elită al handbalului românesc”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

În acest cadru s-a vorbit și despre viitorul handbalului sucevean, care pare a fi pe mâini bune. După cum se știe, echipa a doua a clubului, alcătuită din sportivi tineri, din propria pepinieră, ocupă primul loc în Divizia A, iar antrenorii de la sectorul juvenil descoperă constant jucători de mare talent, cu reale perspective. De altfel, la ultimele acțiuni ale loturilor naționale, CSU din Suceava a avut 6 convocați la reprezentativa de cadeți a României și alți doi la cea de juniori.

Trebuie precizat că CSU din Suceava este singura echipă de club din județul nostru care activează într-un eșalon de elită al sportului românesc