Cel mai mare turneu sportiv organizat la Gura Humorului a avut loc la finele săptămânii trecute, 15 cluburi de seniori, 14 din România și o selecționată a Republicii Moldova, participând pe stadionul Tineretului la etapa a II-a din cadrul Campionatului Național de Rugby în 7.

Gazdele de la RC Gura Humorului veneau după o primă etapă foarte reușită, disputată la Iași, unde au obținut locul III. Din păcate, acasă, elevii antrenorului Andrei Varvaroi, în marea lor majoritate sportivi cu vârste între 18 și 20 de ani, nu au mai reușit să repete evoluția bună. Meciul decisiv, în grupe, a fost cu RC Bârlad, însă a fost pierdut destul de clar 5-35. Celelalte două meciuri din grupe au fost adjudecate clar de RC Gura Humorului.

Demoralizați, humorenii au pierdut ulterior și cu CSM Galați, Știința Petroșani și RC Grivița.

În final, RC Gura Humorului s-a clasat pe locul VIII. În clasamentul cumulat, după două etape, humorenii sunt pe locul VII. Ultima etapă, care va stabili clasamentul final al Campionatului Național de Rugby în 7, va avea loc la finele acestei săptămâni pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală. 

„Cu Bârladul am avut așteptări mai mari, dar ei au aliniat o echipă mult mai experimentată și până ne-am dezmeticit aveau deja un avantaj mare, greu de surmontat la acest gen de rugby. Am aliniat o echipă foarte tânără și le mulțumesc băieților pentru efort”, a transmis antrenorul Andrei Varvaroi.  

Rugbiul în 7 se joacă pe același teren ca rugbiul în 15, punându-se mai puțin accent pe contact și mult mai mult pe viteză, în regim de anduranță chiar. 

RC Gura Humorului a ținut să transmită mulțumiri celor care au ajutat ca acest turneu cu participare numeroasă, de 220 de sportivi, să se desfășoară în condiții bune.

Mulțumirile speciale sunt pentru sponsorii DHL Express România, Allianz - Țiriac AsigurăriAlbini Prassa, Tissot, Piatra Pinului Ski & SpaTarsin, Iulius Mall Suceava, Hotel Aldi.