La iniţiativa mamelor care au copii înscrişi la Secţia de tenis de câmp a Clubului „Nada Florilor” din Fălticeni, sâmbătă, 17 septembrie, s-a desfăşurat în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” Turneul mămicilor la tenis de câmp. Ideea, lansată în anul 2021 de una dintre mame care are copilul înscris la secţia de tenis a ACS „Nada Florilor”, a prins foarte repede, competiţia ajungând în această toamnă la ediția a treia. 

Meciurile s-au desfăşurat în sistem fiecare cu fiecare, pe două grupe valorice, Starter şi Challenger, fiind mult mai spectaculoase faţă de primele ediţii, când se juca într-o singură grupă, fără a se ţine cont de pregătirea jucătoarelor. În aplauzele şi încurajările celor mai importanţi susţinători, copiii jucătoarelor, meciurile mamelor au fost cu dese răsturnări de scor, unele dramatice. Confruntările s-au desfăşurat în spirit de fair-play, fiind prioritară ideea prieteniei, a respectului faţă de adversar, fiind practicat un joc corect, sub privirile critice ale celor mici.

După meciuri intens disputate, trofeul competiţiei la nivelul Starter a fost adjudecat de Mihaela Coman, pe locul II s-a clasat Daniela Ailincăi, iar pe locul III s-au situat Raluca Sasu şi Ana Tulbure.

La nivelul Challenger, Roxana Radion a ocupat prima poziţie a podiumului de premiere, Dalia Mitocaru a ocupat poziţia a doua, poziţia a treia revenind Corinei Pavel.

„Au avut loc şi meciuri de dublu, alegerea partenerului fiind foarte importantă în desfășurarea meciului şi a rezultatului final, pentru că la astfel de competiţii nu există un antrenor care să găsească partenerii de pe teren pentru a se putea completa în joc. La competiţia de dublu a participat şi Andreea Stan, jucătoare care a fost şi un model de inspiraţie pentru celelalte participante la turneu, motiv pentru care ACS <Nada Florilor> i-a oferit o diplomă de excelenţă şi un trofeu”, ne-a informat Marcel Dascălu, coordonatorul secţiei de tenis de câmp, copii, din cadrul ACS „Nada Florilor”.

Prezent la festivitatea de premiere, primarul Cătălin Coman a apreciat că această competiţie are din ce în ce mai multe participante şi că în Fălticeni s-a reuşit promovarea tenisului feminin.

„Ajuns la a treia ediţie, acest turneu tinde să devină o tradiţie şi să strângă pe terenul cu zgură sau în sala de sport tot mai multe iubitoare ale tenisului. Este un eveniment care promovează în primul rând sportul şi tenisul feminin şi poate fi un exemplu şi pentru alte persoane să facă mişcare. Toată lumea a ieşit câştigătoare şi prin simpla prezenţă”, a declarat primarul Cătălin Coman.