Municipiul Suceava va intra în această vară pe harta tenisului de câmp internațional. Între 29 iunie și 3 iulie, orașul va fi gazda European Summer Cups Boys Under 14, o competiție pe echipe, cu 36 de țări europene participante. Întrecerea este structurată într-un circuit cu 8 turnee, Suceava fiind unul dintre orașele gazdă, alături de Valencia (Spania), Bremen (Germania), Cabourg (Franța), Izmir (Turcia), Denizli (Turcia) și Rakovnik (Cehia).

Italia, Suedia, Grecia, Finlanda, Ucraina, Serbia, Muntenegru și România sunt formațiile care se vor confrunta pe terenurile de zgură de la Complexul Sportiv „Unirea” din Suceava.

„Fiecare echipă va fi alcătuită din primii trei clasați din fiecare țară, plus un antrenor, iar arbitrul principal al competiției, Răzvan Dinicoiu, va veni la Suceava direct de la turneul de mare șlem de la Wimbledon, unde a oficiat în calificări. Este o mândrie pentru noi că am primit organizarea acestui turneu, însă este o competiție care implică eforturi uriașe, în condițiile în care clubul Select, ca club organizator, trebuie să asigure servicii de cazare, masă și transport de la aeroport, hotel și teren pentru jucători, arbitri și oficiali. Un turneu de acest calibru, pe echipe, se mai organizează în România doar la București”, a declarat Costel Chelariu, managerul clubului Select.

Festivitatea de deschidere a competiției va avea loc sâmbătă, la ora 19.00, urmând ca întrecerea propriu-zisă să înceapă duminică dimineață.

„Îi așteptăm cu drag pe iubitorii tenisului la ceremonia de deschidere, programată la Complexul Sportiv Unirea. De asemenea, vă invităm să urmăriți și meciurile desfășurate în cadrul European Summer Cup, pentru a-i vedea la lucru pe viitorii profesioniști ai tenisului mondial! Vă vom ține la curent cu programul meciurilor, pe măsură ce acestea vor fi stabilite. Succes tuturor! Hai, Romania!”, a precizat Costel Chelariu.