Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a efectuat în lunile mai și iunie nu mai puțin de 440 de controale, în piețe, abatoare, restaurante, cantine, pensiuni, baruri, magazine alimentare și mari magazine, fiind verificare în special condițiile de depozitare și comercializare a mărfurilor alimentare, cu atât mai mult în perioada de sezon cald, când pe fondul căldurii riscurile sunt și mai mari.  

După cum a transmis dr. Dănuț Corneanu, directorul adjunct al instituției, s-au aplicat 22 de amenzi, acestea având un cuantum de 231.400 de lei. Se poate observa că amenzile sunt mari și foarte mari, cu precizarea că cei care își asumă culpa și achită amenda în termenul legal plătesc sumele minime pentru abaterea săvârșită.

Ca întotdeauna, sanitar-veterinarii aplică mai multe avertismente decât amenzi. Asta pentru că politica instituției este mai mult de a veni în sprijinul agenților economici și de a fi aplicate amenzi doar în cazurile grave.

Astfel, în aceeași perioadă s-au aplicat și 32 de sancțiuni constând în avertismente.

Cu privire la neregulile pentru care s-au aplicat amenzi, echipele de control au constatat condiții de igienă necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare mărfuri alimentare, spații de depozitare neîntreținute, lipsă documente sănătate pentru personalul din alimentație publică, lipsă probe de mâncare colectivă, respectiv peste refrigerat fără elemente de identificare/etichete.