Universitatea „Ştefan cel Mare” a depus documentaţia pentru a participa la evaluarea menită a include instituţia de învăţământ superior într-un clasament al celor mai importante 500 de universităţi din întreaga lume.

Institutul pentru Învăţământ Superior al Universităţii Jiao Tong din Shanghai a publicat în ultimii ani un clasament internaţional ce ierarhizează primele 500 de universităţi din lume în funcţie de performanţa ştiinţifică. Acest clasament a căpătat o notorietate internaţională, devenind, alături de clasamentul întocmit de revista Times Higher Education Suplement, un instrument de referinţă în ierarhizarea universităţilor din întreaga lume, inclusiv pentru Comisia Europeană.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar doctor inginer Adrian Graur, a declarat că „documentaţia depusă a fost una foarte serioasă, dosarul a fost depus în această primăvară şi aşteptăm rezultatul în aproximativ o lună de zile”. Potrivit rectorului, universitatea suceveană are şanse să intre în Top 500 Shanghai, însă locurile fruntaşe vor fi ocupate de universităţi de prestigiu ale lumii.

„Nu putem pretinde un loc de top cu finanţarea pe care o avem. Sunt universităţi din Statele Unite unde finanţarea pe  student, pe an academic, este de 38.000 de dolari. În universităţile din Europa finanţarea anuală pentru student este de aproximativ 8500 de euro. La Universitatea Suceava, finanţarea pentru un student este de 2500 de euro pe an”, a mai spus rectorul Adrian Graur.