Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistriţa, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, că poliţiştii comunitari vor avea acelaşi tip de uniformă în întreaga ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Vrem să avem o uniformă unitară a Poliţiei Comunitare pe tot teritoriul naţional. Cum cădem de acord cu ea, aşa o să stabilim prin act normativ. Eu aş propune să stabilim (modelul - n.r.) în maximum 30 de zile şi să publicăm în Monitorul Oficial pentru ca să se poată acţiona în consecinţă", a declarat ministrul Vasile Blaga.

Pe de altă parte, Blaga a spus că, în opinia sa, este suficient un poliţist la o mie de locuitori, dar este dispus să mai discute pe marginea acestui subiect.

"Nu cred că un om la o mie de locuitori este prea puţin, dar mai discutăm. S-a ajuns în situaţii incredibile. De exemplu, în Sectorul 1 unde sunt peste o mie de poliţişti comunitari. Nu poţi să ai un astfel de număr de poliţişti. Din acest motiv a trebuit să aplic normative", a declarat Blaga, care a răspuns astfel unor primari care au abordat acest subiect.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a participat, vineri, la Bistriţa, la întrunirea AMR care a marcat 20 de ani de la înfiinţarea organizaţiei.