Preşedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Corâci, este de părere că probabil în perioada următoare se va trece de la sintagma de "politici de relansare economică" la sintagma "politici de supravieţuire", adăugând că vor urma şase luni foarte grele.

Preşedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Corâci, s-a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, unde a participat la Zilele Întreprinzătorilor din Covasna, mai pesimist decât în urmă cu câteva luni, având în vedere datele din economia românească, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Corâci a spus că patronatele nu neagă necesitatea măsurilor privind reducerea cheltuielilor publice, dar nu în forma propusă, adăugând că reducerile ar fi trebuit începute de la cheltuielile materiale, de la investiţii care nu au sens într-un an de criză, precum fântânile arteziene sau parcurile ş.a.m.d.

Preşedintele UGIR 1903 şi-a exprimat, totodată, îngrijorarea că politicile de reducere a cheltuielilor publice nu sunt compensate de alte măsuri.

"Probabil că în perioada următoare vom trece de la sintagma «politici de relansare economică» la sintagma «politici de supravieţuire»", a spus Corâci.

El şi-a exprimat convingerea că vor urma şase luni "foarte grele" pentru economie, dar şi mai grele pentru cetăţeni.