Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată miercuri seară cu privire la faptul că pe raza comunei Dărmăneşti s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime omeneşti, iar conducătorul auto vinovat de producerea acestuia a părăsit locul faptei.

Din verificări s-a stabilit faptul că în jurul orei 17:50 un adolescent de 16 ani, din comuna Grăniceşti, conducea un autoturism pe un drum comunal neclasificat de pe raza satului Călineşti-Vasilache, comuna Dărmăneşti, iar în momentul în care a ajuns la o intersecţie cu o uliţă neclasificată a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de un minor de 10 ani, din comuna Satu Mare, care nu a acordat prioritate de trecere la intersecția cu un drum prioritar. După impact,  adolescentul a părăsit locul producerii accidentului rutier.

Poliţiştii au declanșat o acțiune de căutare a autoturismului şi a conducătorului auto implicat, acesta fiind identificat ulterior de lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a copilului care se deplasa cu bicicleta, care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Adolescentul aflat la volan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00, după care la Spitalul Judeţean Suceava i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează în comunicatul poliţiei.