Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr în vârstă de 27 de ani, acuzat de comiterea infracţiunilor de viol şi act sexual cu un minor, în formă continuată, victimă fiind o minoră care la data violuluiavea15 ani.

Mariane-Petrică Roşca a fost trimis în judecată sub măsura arestului la domiciliu, fiindu-i interzis să-şi părăsească locuinţa.

Din ancheta poliţiştilor şi a procurorilor a rezultat că tânărul a avut o relaţie cu minora încă de când aceasta avea 14 ani şi nu s-a putut împăca cu ideea că fatanu mai este cu el. 

Din verificările efectuate a rezultat că în data de 8 iulie a.c. fata a mers la o prietenă cu care discuta în momentul în care peste ele a intrat Roşca. Bărbatul a forţat-o pe minoră să îl însoţească în zona unui platou din apropierea Staţiei CFR Vatra Dornei, unde, prin ameninţări și acte de violenţă, lovind-o peste faţă și corp cu palmele, a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu el.

Din audierile efectuate ulterior a mai rezultat că în perioada octombrie 2015 - martie 2016 inculpatul a întreţinut cu fata aproximativ 65 de raporturi sexuale. Aceste relaţii sexuale au fost cu consimţământul fetei, însă aceasta avea doar 14 ani, astfel că inculpatul s-a ales şi cu al doilea capăt de acuzare: actul sexual cu un minor în formă continuată.

Inculpatul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei, iar până la o sentinţă definitivă se bucură de prezumţia de nevinovăţie.