„Națiunea Poeților”, manifestarea organizată în intervalul 11 – 15 august a.c. de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina”, care a reunit sub cupola prieteniei poeți, muzicieni și artiști vizuali, s-a încheiat după parcurgerea unui itinerariu afectiv, care a inclus localitățile Corlata, Bistrița, Vatra Dornei, Solca, Gura Humorului, Suceava și Calafindești. 
Scriitorul Ion Drăgușanul, coordonatorul proiectului „Națiunea Poeților”, cei trei invitați din Israel, poeții Menachem M. Falek și Wilhelmina (Ziva Brandes-Susak) și graficianul satiric Alexandru Bartfeld, împreună cu cei doi muzicieni care au susținut concertele acustice, Mihnea Blidariu (Luna Amară) și Andi Drăgușanul (Toy Machines) precum și membrii echipei tehnice a Centrului Cultural „Bucovina”, au fost întâmpinați de oficialitățile locale, de personalități culturale și de publicul iubitor de spirit.
Oaspeții din Israel au vizitat obiective interesante, s-au bucurat de interesul celor cu care au interacționat și au oferit cu generozitate autografe. 
Ideea care a răsărit pe parcursul acestui pelerinaj care va dezvolta proiectul „Națiunea Poeților”, este cea pe care au lansat-o împreună poetul Menachem M. Falek și Ion Drăgușanul. 
De la propunerea poetului israelian de a înființa la Ierusalum o filială a „Națiunii Poeților” s-a conturat ideea cetăților (civitas) acestei națiuni, cetăți prin care „Națiunea Poeților” se va extinde, se va consolida și-și va lansa proiectele de viitor.