O femeie de 44 de ani, din comuna Cârlibaba, a sesizat poliţia sâmbătă despre faptul că a fost agresată de soț.

Din primele verificări s-a constatat că persoana vătămată, fiind în stare conflictuală cu soțul, de 48 de ani, din aceeași localitate, de o perioadă de timp a plecat de la domiciliul conjugal la locuința fiului lor, situată la o distanță de aproximativ 500 de metri. Sâmbătă dimineaţa bărbatul s-a deplasat la domiciliul fiului său și, în urma unui conflict cu soția sa, a lovit-o cu o furcă.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, care a acordat îngrijiri medicale victimei. 

Ulterior, din examinarea medico-legală a victimei, s-a concluzionat că din punct de vedere medico-legal leziunile nu au fost de natură a pune în primejdie viața femeii de 44 de ani.

Având însă în vedere pericolul social şi modul de comitere a faptei, obiectul înţepător folosit, antecedentele penale ale autorului, dar şi posibilitatea recidivei în actul violent asupra femeii, poliţiştii au dispus măsura reținerii suspectului pe o durată de  24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,violența în familie”, cel în cauză fiind introdus în arestul IPJ Suceava.        

Ulterior, cu privire la agresiune şi stadiul cercetărilor a fost informat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, cercetările în dosarul cauzei fiind preluate de un procuror criminalist.

A fost schimbată încadrarea juridică a faptelor comise şi a fost pusă în mişcarea acţiunea penală faţă de inculpatul de 48 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie.

Inculpatul a fost prezentat duminică la Tribunalul Suceava, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 zile.

Bărbatul a fost reintrodus în arestul IPJ Suceava.