Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei au fost sesizați duminică, la ora 22.56, prin 112, de un tânăr de 21 ani, din comuna Cristești, județul Iași, despre faptul că în jurul orei 22.50, în calitate de conducător auto, a fost implicat într-o tamponare cu un moped pe raza satului Boura, comuna Forăști.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 22.50, tânărul de 21 de ani conducea autoturismul pe drumul 208 E, pe raza comunei Forăști, sat Boura.

Din sens opus circula mopedul condus de un bărbat de 42 ani, din localitate, care s-a dezechilibrat și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul.

Din accident au rezultat avarii ușoare atât la autoturism, cât și la moped, și nu au fost victime sau alte pagube materiale.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto și a conducătorului mopedului, pentru conducătorul mopedului a rezultat o valoare de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. I s-a întocmit dosar penal.