Ministerul Educaţiei a demarat, luni, evaluarea inspectorilor şcolari generali, primele echipe mixte care au plecat în teritoriu urmând să verifice conducerea inspectoratelor școlare din judeţele Suceava, Olt, Mureş, Bacău şi Sibiu.

Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al ministerului de resort, a menționat că aceste evaluări au în vedere verificarea aspectelor care ţin de asigurarea calităţii, de management educaţional şi de audit financiar.

De asemenea, reprezentanții Ministerului vor ca în acest an aceste controale să fie făcute în teritoriu, în urma unor constatări serioase, și nu din birou, doar pe baza unor rapoarte de autoevaluare a inspectorilor şcolari generali, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, când activitatea șefilor din învățământ era apreciată, aproape în unanimitate, cu „Foarte bine”.

Totodată, potrivit declarațiilor ministrului Mircea Dumitru, echipele de la București au în vizor şi sesizările primite referitor la activitatea inspectorilor şcolari generali.

La cârma Inspectoratului Școlar Suceava se află din 2012 prof. Gheorghe Lazăr, acesta fiind secondat de adjuncții Gabriela Scutaru și Cristian Cuciurean.