Un nou protest  împotriva scumpirii progresive a preţurilor asigurărilor obligatorii RCA a avut loc luni, 5 septembrie, în zona de ieşire din municipiul Suceava spre Fălticeni. 
Nervii au fost întinşi la maximum şi pentru că lunea valorile de trafic sunt mari, iar ceilalţi şoferi au fost vădit deranjaţi de coloana de maşini care circula cu viteză redusă. 
Cel mai greu s-a circulat în zona sensul giratoriu de la fostul mall Galleria,    iar poliţiştii rutieri au încercat să dirijeze circulaţia. 
Ultimul protest din municipiul Suceava a fost sâmbătă, 3 septembrie.
Şoferi şi membri ai asociaţiilor transportatorilor sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale poliţei RCA şi acuză Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că protejează doar interesele firmelor de asigurări. Transportatorii de mărfuri acuză că preţurile la RCA au crescut de patru ori într-un an de zile. 
Aceştia au arătat că asigurarea pentru un tir a ajuns de la 4.000-5.000 de lei, cât era în urmă cu 3-4 ani, spre 15.000-16.000 de lei acum. Creşteri importante s-au înregistrat însă şi la categoria autoturisme.