Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu și polițiștii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, a desfăşurat în perioada 14-16 octombrie o acţiune în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost constatate 8 infracțiuni rutiere. De asemenea, au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.775 lei.

Tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice au fost reţinute 12  permise de conducere.

În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 332 de conducători auto.

Astfel, un bărbat de 28 de ani, din comuna Fundu Moldovei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul pe DJ 175, din comuna Pojorâta, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbatdin comuna Moara a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul pe strada Universităţii din municipiul Suceava, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Sâmbătă, în jurul orei 19.10, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Rădăuţi, a condus autoturismul pe DN 2E, în afara localității Pârteştii de Sus, comuna Cacica, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.