Elevi ai Colegiului Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, împreună cu mai mulţi profesori, au organizat miercuri, 25 ianuarie, o amplă acţiune culturală, la Muzeul de Istorie, sub genericul „Unirea din 1859, un pas spre desăvârşire”, pentru a marca aniversarea a 158 de ani de la Unirea realizată de Alexandru Ioan Cuza. În prezenţa directorului adj. al Muzeului Bucovinei, dr. Ioan Mareş, sub coordonarea conducerii Colegiului „Spiru Haret”, director Loredana Bodnar şi director adj. Anca Andrei, a bibliotecarei Roxana Chiriac, a cadrelor didactice de la catedra de istorie şi geografie: prof. Florentina Atomei, Tatiana Matei, Liliana Iftode, precum şi a consilierului educativ prof. Maria Atănăsoae, elevii din clasele a X-a E, a XI-a G, a XI-a A, a IX-a A, a IX-a B şi a XII-a F au sărbătorit ziua de 24 ianuarie 1859, considerată un moment hotărâtor pentru desăvârşire, un act de emancipare a destinului românilor, ce susţinea speranţe spre definitivarea structurii naţionale de mai târziu (1918).

Activitatea a urmărit firul evenimentelor politice şi culturale ale veacului, cu accent pe conturarea personalităţii domnului Unirii.

În cadrul colegiului, acelaşi spirit de sărbătoare a fost manifestat şi prin amenajarea unei expoziţii de imagini şi documente cu referire la tema activităţii. La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la Hora Unirii.