Două sucevence se numără printre favoritele Galei Premiilor Femeia Anului, ediţia a XIX-a, organizată de revista Avantaje, Roxana Dumitrache şi Alina Ciupercovici figurând pe lista finalistelor care au intrat în cursa pentru premiile de excelenţă oferite de celebra revistă.

Roxana Dumitrescu este nominalizată la categoria Promovarea şi apărarea drepturilor femeilor, iar Alina Ciupercovici este finalistă a secţiunii Excelenţă în Sănătate.

Acestea pot fi votate la http://avantaje.ro/femeia-anului/.

Roxana Dumitrache a absolvit London School of Economics and Political Science şi Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, ca şefă de promoţie. Publică articole şi studii în diverse reviste de specialitate din România şi din Marea Britanie. În cadrul Comisiei Europene a coordonat activitatea de cercetare pentru două dintre viitoarele politici şi directive pentru statele membre, punând accentul pe egalitatea de şanse şi nediscriminare.

Scrie constant pe teme legate de egalitatea de gen, discriminare, educaţie şi segregarea de gen, violenţa împotriva femeilor, onorând invitaţii la televiziune şi radio.

De cealaltă parte, Alina Ciupercovici este psihoterapeut şi formator, în prezent manager al Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava. Cu o experienţă de peste 10 zece ani în domeniul adicţiilor de substanţe, a dezvoltat acest sistem de tratament al dependenţelor, unic prin modalităţile de abordare terapeutică.

Clinica Aliat Suceava este organizată în regim ambulatoriu şi în regim rezidenţial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.