O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, un buldoexcavator condus de un localnic de 29 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența deținătorului, un bărbat din Marginea, care a lăsat utilajul cu cheile în contact și nesupravegheat pe un teren arabil, bărbatul de 29 de ani l-a sustras și condus pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „furt în scop de folosință”, se precizează în comunicatul poliţiei.