Un incendiu de vegetaţie uscată s-a extins cu repeziciune miercuri la Şaru Dornei, cuprinzând prăznicarul şi bucătăria de la parohia din localitate şi punând în pericol şi biserica. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 15.00, iar un incendiu aparent banal, de pajişte, s-a transformat într-o problemă majoră.

Focul a cuprins prăznicarul de aproximativ 250 de mp, bucătăria de vară pe 100 de mp, ambele din lemn, astfel că focul s-a înteţit.

La faţa locului au fost mobilizate numeroase echipaje de pompieri, cu şase autospeciale cu apă. Au acţionat pompieri de a servicii voluntare din zonă şi de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei.

Miercuri după-amiază, focul era localizat de pompieri, care lucrau pentru lichidarea ultimelor focare. Urmau să fie evaluate pagubele, iar poliţiştii să stabilească cine a provocat incendiul.

Odată cu încălzirea vremii, incendierea resturilor vegetale de pe terenurile agricole duce adesea la incendii extinse, care distrug bunuri, case şi care au făcut anul trecut şi victime omeneşti. Problemele apar deoarece oamenii dau foc miriştilor fără a realiza ca incendiul se poate extinde uşor.