Garda de Mediu Suceava se va afla miercuri, 10 mai, în grevă. Conform unui comunicat transmis de Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu, personalul Gărzii Naţionale de Mediu declanşează greva generală pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirea şi indignarea pentru inechitatea salarială care există în domeniu.

„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, a precizat Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice instituţiei şi nu se va lucra cu publicul.