Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava organizează, în perioada 17 - 22 iulie 2017, Şcoala de vară „Ospitalitate și tradiție în România”. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), sub egida Hospitality International Summer School (HISS) și a Centrului de Resurse și Cercetări în Turism din cadrul universității sucevene. Hospitality International Summer School a fost inițiat de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Româno - Americană Bucureşti și Universitatea din Suceava.

Printre cei care vor conferenția în cadrul Școlii de vară se numără prefesori de la universități din țară: Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea Româno - Americană din București, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, dar și profesionişti din domeniul turismului.

Potrivit decanului FSEAP, prof. univ. dr. Carmen Năstase, agenda Școlii de vară prevede prelegeri, seminarii, ateliere de lucru, dezbateri, focus grupuri, vizite de documentare în regiunea Bucovina, la firme care activeză în domeniul turismului: Conacul Domnesc, Popas Turistic Sucevița, Comoara Bucovinei, Eden Garden, la companii din ramuri conexe - fabrica de bere Bermas, dar și la obiective turistice importante din regiunea Bucovinei - Muzeul Satului, Cetatea de Scaun a Sucevei, Mănăstirea Dragomirna, Mănăstirea Voroneț, Muzeul oului încondeiat - Vama, Atelierul de ceramica de la Marginea (detalii pe site-ul proiectului http://www.hiss.usv.ro).

La final, studenţii vor elabora proiecte dezvoltate în echipe, proiecte ce vor avea ca structură problematica dezbătută în cadrul cursurilor și seminariilor aplicative din cadrul programului școalii de vară. De asemenea, va fi organizat un concurs de fotografie - „Ospitalitate și tradiție în Bucovina”. În cadrul programului sunt organizate activităţi culturale şi de socializare.