De luna viitoare, sucevenii care călătoresc cu autobuzele și microbuzele TPL Suceava vor beneficia de internet wi-fi gratuit. Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că această facilitate este menită să facă mai atractive călătoriile cu transportul public în comun.

„Facem eforturi să-i convingem pe suceveni să călătorească cât mai mult cu transportul public local. Avem semnat un contract între Primăria Suceava și compania de telefonie mobilă Orange, în baza căruia toate autobuzele TPL vor avea până la sfârșitul acestei luni internet gratuit pentru cei care le folosesc.

Contractul este pe 24 de luni, pentru instalarea de routere compatibile cu standardul 4G în cele 40 de mijloace de transport ale TPL – 30 de autobuze și 10 microbuze”, a anunțat viceprimarul sucevean.

Viteza internetului oferit călătorilor prin aceste routere va fi cea maximă pe care o poate oferi furnizorul prin tehnologia 4G, fără limitarea cantitativă și calitativă a traficului pe internet. Furnizorul are obligația de a asigura funcționalitatea echipamentelor, instalarea acestora, precum și repararea sau înlocuirea celor defecte.

„S-au făcut probe pe un astfel de autobuz și lucrurile funcționează bine, iar până pe 31 iulie toate autobuzele vor avea instalate aceste echipamente wi-fi.

Este normal și firesc să oferim o astfel de facilitate și cred că sucevenii vor fi stimulați să meargă mai des cu autobuzul”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Serviciile de internet mobil vor fi furnizate de Orange România prin instalarea de routere compatibile cu standardul 4G în cele 40 de autobuze care circulă pe traseele din municipiul Suceava.