117 dintre candidații suceveni care au susținut concursul pentru ocuparea posturilor din învățământ au cerut reevaluarea tezelor, cele mai multe contestaţii înregistrându-se în rândul celor care au concurat pentru un post titularizabil de învăţător ( 20 de contesaţii), profesor de limba română (17 contestații), educatoare (16 contestaţii) și educație fizică (15).

12 dintre cei care au cerut reevaluarea tezelor au dat examen la limba engleză, iar 5 contestații au fost înregistrate la matematică. Patru contestații au fost depuse la geografie.

Câte trei cereri de recorectare a lucrărilor au fost înregistrate la economie și educație antreprenorială, biologie, alimentație publică.

Câte două contestaţii au fost depuse la istorie, economic, administrativ poștă, informatică, educație muzicală, fizică, franceză, psihopedagogie specială. La transporturi, arte vizuale, mecanică, religie ortodoxă și cultură civică s-a depus câte o contestație.

Potrivit calendarului, rezultatele finale vor fi publicate pe 25 iulie, pe www.titularizare.edu.ro.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 5 vor putea ocupa un post de suplinitor.

Reamintim că în județul Suceava, rata notelor peste 7 sau egale cu 7 (înainte de formularea contestațiilor) obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a titularizării este sub media națională.

204 dintre candidați (35,5%) au calificative între 5 și 6,99, iar restul de 277 (39,5%) au note între 7 și 9,99, suficient cât să ocupe un post de titular, asta în condițiile în care sunt catedre vacante.

142 de candidați (25%) au note aparținând intervalului 1 – 4,9.

Un singur candidat a obţinut nota maximă, acesta susținând proba la educație fizică și sport.